- Frimerkealbum for Bulgaria -
1879 - 1946Her er noen eksempler på hvordan jeg har designet mitt Bulgaria-album:

Dersom du synes dette ser interessant ut, kan du laste ned hele albumet i .pdf-format. Merk at eksemplene over viser albumsidene med frimerker montert. Albumet er ikke et fortrykksalbum.

Det er relativt enkelt å lage sitt eget frimerkealbum i tradisjonelle tegneprogrammer. Jeg bruker MS PowerPoint. Stort sett går det ut på å tegne og innrette firkanter av ulike størrelser... Hovearbeidet ligger i layout og å tilpasse plass/rammer til de enkelte merkene. Ut fra personlig smak og behag kan du designe sidene nøyaktig som du vil, noe som gjør albumet til et svært personlig produkt. Det er bare din egen fantasi som setter grenser for hvordan du vil at albumet ditt skal se ut.

Albumarkene kan skrives ut på vanlig papir, men jeg foretrekker A4-ark på tykt papir fra Leuchtturm (140 g/m2). Dette er dyrere, og krever kraftigere skriver, men resulatet blir så mye bedre... Når sidene er skrevet ut på en egnet skriver, kan f.eks. Hawid klemlommer monteres for å unngå hengsling på selve frimerkene.


- Laste ned album -

Her kan du gratis laste ned frimerkealbum for Bulgaria med områder i .pdf-format. Du kan kopiere og bruke albumet som du vil, men ingen former for kommersiell bruk er tillatt! Albumet er basert på Michels-katalogens nummersystem, men for de som foretrekker Scott eller AFA finnes en oversettertabell sammen med albumfilene. Vennligst gi meg beskjed dersom du finner feil i tabellen!

Det oppstår noen ganger problemer mellom Acrobat Reader og Internet Explorer. Dersom filen du laster ned er "tom", kan du laste ned filen direkte til din maskin ved å høyre-klikke på ikonet og velge "Lagre som...", og deretter åpne filen lokalt.- Bulgaria-blank
- Blank albumside for egenmontering av brev, helsaker, ark etc. (11 kB)

- Bulgaria01
- Ordinære utgivelser og historie 1879-1928 (30 sider - 650 kB)

- Bulgaria02
- Ordinære utgivelser og historie 1929-1946 (56 sider - 974 kB)

- Oversettertabell mellom katalognummer

- Tjenestemerker, portomerker etc. (15 sider - 37 kB)

- Trakia
- Bare inter-alliert okkupasjon 1920-21 (4 sider - 62 kB)

- Øst-Rumelia
- Autonom forvaltning 1881-84, bulgarsk okkupasjon 1885 (5 sider - 44 kB)